Floriade Expo 2022

Door de CXO
Suzanne Potjer
15/7/2022
Samen op zoek naar nieuwe waarden rond biobased bouwen
Samen op zoek naar nieuwe waarden rond biobased bouwen

Recent was ik op de Floriade Expo 2022 om de biobased toekomst te ervaren en vervolgens te bespreken met een diverse groep van gemeenten, provincies, Rijk, projectontwikkelaars, wetenschappelijke en maatschappelijke organisaties rond de City Deal Circulair en Conceptueel Bouwen.

Stro, hout, mycelium; het werd mij al snel duidelijk dat de toepassingen van biobased eindeloos zijn. En dat onze grootste uitdaging misschien niet is om technisch te innoveren, maar om te wennen aan dat nieuwe materiaal dat anders werkt, ruikt, voelt.

In het opvolgende gesprek over beleid en samenwerking bleek ook veel mogelijk. Het onderwerp heeft politieke aandacht, partijen doen van alles. En toch moet het systeem “wennen”, wat betreft normen & regels maar ook wat betreft onderlinge samenwerking - wat vinden wij normaal?

En dus liep ik weg van de Floriade niet in de eerste plaats onder de indruk van alle nieuwe mogelijkheden, maar vooral met een waardenvraag in mijn hoofd: hoe kunnen we daadwerkelijk willen wat we zonder twijfel kunnen?

Aanmelden voor de nieuwsbrief!

Updates

Nieuwsbrief
7/11/2023

Hoe voorkom je dat een koikarper een paarse krokodil wordt?

Lees meerLees meer
Nieuwsbrief
26/10/2023

De kunst van wijkgericht werken

Lees meerLees meer
Update
21/9/2023

Talkshow Dag van de Stad

Lees meerLees meer

Neem
contact op

Heb jij een voorbeeld waar je de CXO op wil wijzen, of een ander idee? Neem dan vooral contact op!

LinkedIn
Mail