In gesprek met burgemeesters en wethouders op het VNG-congres

Door de CXO
Suzanne Potjer
22/8/2022
Agenda Stad van Ministerie BZK lanceert nieuwe 'Town Deals'
Agenda Stad van Ministerie BZK lanceert nieuwe 'Town Deals'

Mijn thuisbasis als CXO is Agenda Stad van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Agenda Stad initieert onder meer de City Deals: innovatieve samenwerkingen tussen steden, Rijk en maatschappelijke partners op allerlei maatschappelijke vraagstukken.

Met al bijna 30 lopende en afgeronde City Deals op zak nam Agenda Stad onlangs op het VNG-congres een nieuwe stap met het lanceren van de ‘Town Deals’. Een zelfde soort instrument als de City Deal, nu speciaal bedoeld voor kleinere gemeenten. 

Samen met burgemeesters en wethouders vanuit heel Nederland én speciale gast Olympisch kampioen in het windsurfen Kiran Badloe bespraken we het belang van samenwerken, en vooral ook hoe we daarin gezamenlijk kunnen experimenteren, leren en streven naar topprestaties.

Zelf nam ik de groep al doende mee in een publicatie die ik eerder schreef over de praktijken van City Deals, genaamd de ‘Kunst van En-En’. Hoe komen we gezamenlijk tot innovatie? Vraagt het om veel doen buiten de gebaande paden, of juist ook om oog hebben voor reguliere processen? Het antwoord valt te verwachten: allebei!

Aanmelden voor de nieuwsbrief!

Updates

Nieuwsbrief
7/11/2023

Hoe voorkom je dat een koikarper een paarse krokodil wordt?

Lees meerLees meer
Nieuwsbrief
26/10/2023

De kunst van wijkgericht werken

Lees meerLees meer
Update
21/9/2023

Talkshow Dag van de Stad

Lees meerLees meer

Neem
contact op

Heb jij een voorbeeld waar je de CXO op wil wijzen, of een ander idee? Neem dan vooral contact op!

LinkedIn
Mail